ΙΑΣΩ Παίδων: Νέα Υπηρεσία – Ειδική Μονάδα Αύξησης Παιδιών και Εφήβων με την κα Λέλα Σταμογιάννου, Παιδίατρο-Παιδοενδοκρινολόγο

Το ΙΑΣΩ Παίδων εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του και συνεχίζει να ενισχύει το ιατρικό δυναμικό του, παρέχοντας ιατρική φροντίδα υψηλών προδιαγραφών σε κάθε παιδί.

Η νέα Ειδική Μονάδα Αύξησης Παιδιών και Εφήβων έχει στόχο να αξιολογήσει τις σωματικές αλλαγές του παιδιού από τη νεογνική έως την εφηβική ηλικία και να απαντήσει σε ερωτήματα των γονιών όπως, εάν το παιδί αναπτύσσεται με κατάλληλο ρυθμό, ή εάν καθυστερεί. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς πως θα συμβάλλουν στην υγεία, την ευεξία και την ανάπτυξη του παιδιού τους. Να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού τους, να ενθαρρύνουν τις δεξιότητες και δραστηριότητες του και να κατανοούν τα συναισθήματα του. Οι διαταραχές της ανάπτυξης του παιδιού περιλαμβάνουν χαμηλό ανάστημα, υψηλό ανάστημα, σκελετικές και μεταβολικές διαταραχές, κ.α.

Υπεύθυνη της μονάδας είναι η κα Λέλα Σταμογιάννου, Παιδίατρος-Παιδοενδοκρινολόγος, και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδοενδοκρινολογία στο University of Birmingham της Αγγλίας και έχει διατελέσει Επιστημονική Υπεύθυνη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και τέως Συντονίστρια-Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Από το 2010, είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Συνεχιζόμενης Παιδιατρικής Εκπαίδευσης Ε.Ε.Σ.Π.Ε., Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εφαρμογών Αυξητικής Ορμόνης. Επίσης, είναι Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, καθώς και του European Society for Pediatric Endocrinology (ESPE). Επιπρόσθετα, διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό έργο με συμμετοχή σε περισσότερα από 300 ελληνικά και διεθνή Συνέδρια, Σεμινάρια και Επιστημονικές Εκδηλώσεις, με οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, με 55 ερευνητικά προγράμματα και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Αφήστε μια απάντηση