Τι προσφέρουν στη μάχη του COVID-19 οι ιδιωτικές κλινικές

Η πανδημία του COVID-19 έχει άτυπα οδηγήσει σε μία ενιαία πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με ιδιαίτερα ενεργό δράση από την πλευρά των ιδιωτικών παρόχων υγείας, που έχουν συνεισφέρει εξαρχής με σημαντικά μέσα στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Ιδιωτικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα έχουν προσφέρει νοσηλευτικές μονάδες και κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου τώρα που αναμένεται να περάσουμε στην περίοδο της έξαρσης των περιστατικών να είναι ο κρατικός μηχανισμός σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τα περιστατικά των οποίων η αποθεραπεία θα χρειαστεί νοσηλεία ή μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια προσφέρουν:

Ιατρικό Περιστερίου

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχώρησε δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα μέχρι την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), είναι να συμβάλλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με τον COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Περιστεριού διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες (κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια), 6 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 4 χειρουργικές αίθουσες, είναι εξοπλισμένο με βιοιατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς, διαθέτει όλες τις ειδικότητες και είναι πιστοποιημένη κατά  ISΟ 9001:2005. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών του, απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης και συνεργάζεται με επιπλέον 200 καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Metropolitan Hospital

Από το Metropolitan διατίθενται 50 κλίνες για να χρησιμοποιηθούν για νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Το Metropolitan ανήκει στον όμιλο HHG, στον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο υγείας στη χώρα μας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε προ ημερών στην επίσημη ενημέρωση της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.

ΥΓΕΙΑ

Το ΥΓΕΙΑ είναι το δεύτερο νοσοκομείο του ομίλου Hellenic Healthcare Group, που προσφέρει επίσης 50 κλίνες στον κρατικό μηχανισμό για να νοσηλεύσει ασθενείς με κορωνοϊό και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής συγκυρίας για τον ελληνικό λαό.

Ευρωκλινική

Με στόχο την προστασία των πολιτών από την πανδημία η Ευρωκλινική προσφέρει στο  Εθνικό Σύστημα Υγείας:

  • 10 κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
  • Μία ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένη, δυναμικότητας 20 κλινών για περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19, συμβάλλοντας έτσι στην αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Τέλος διαθέτει το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για όλα τα μη λοιμώδη νοσήματα.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν επείγοντα μη λοιμώδη νοσήματα, χειρουργικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά κ.ά. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της κλινικής .

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Το Ερρίκος Ντυνάν προσέφερε στην πολιτεία για τη διαχείριση του COVID-19 12 κλίνες ΜΕΘ, καθώς και 53 κλίνες νοσηλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 6ου ορόφου. Και τα δύο τμήματα είναι απομονωμένα και μπορούν να νοσηλεύσουν με απόλυτη ασφάλεια ύποπτα ή/και επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19. Με αυτή την κίνησή του το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συμμετέχει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Πηγή: www.insurancedaily.gr