ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Στις μέρες μας είναι αποδεκτό ότι η Δημόσια Υγεία “ασθενεί” και δεν μπορεί να παρέχει στους Έλληνες πολίτες πρόσβαση σε αξιοπρεπείς δομές και αναγκαίες θεραπείες.

Με ελλείψεις βασικών υλικών, ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η υγεία των πολιτών παίζεται κορώνα ή γράμματα. Σε κάθε εφημερία η αναμονή στα επείγοντα κυμαίνεται από 4 έως 5 ώρες ιδίως στο παθολογικό και στο καρδιολογικό. Οι τραυματιοφορείς είναι ελάχιστοι. Δεν υπάρχει χώρος απομόνωσης των μολυσματικών ασθενών. Το προσωπικό που απαρτίζει την εφημερία είναι επικουρίες από τα υπόλοιπα τμήματα που ήδη υπολειτουργούν. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις ΜΕΘ με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς. Τα ράντζα ξεκινούν από τα εξωτερικά ιατρεία και παραμένουν σε ράντζα και στις κλινικές. Σοβαρές ελλείψεις γιατρών, ειδικευμένων και νοσηλευτικού προσωπικού. Σοβαρές ελλείψεις σε υλικά. Τα δημόσια νοσοκομεία τα κατακλύζουν πρόσφυγες και μετανάστες με λοιμώδη νοσήματα και ανύπαρκτα προστατευτικά μέτρα. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και των τριτοκοσμικών συνθηκών νοσηλείας. 1 νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς στη βάρδια, ελλείψεις υλικών καθαριότητας, ελλείψεις σε βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό.

Οι λίστες αναμονής σκοτώνουν καθημερινά ασθενείς. Λίστες αναμονής διασωληνωμένων ασθενών για ΜΕΘ. Λίστες αναμονής ένα έτος για χειρουργεία. Λίστα αναμονής έξι μήνες για χημειοθεραπείες καρκινοπαθών με προσδόκιμο ζωής τρεις μήνες. Ξενιτεύονται οι νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση ή χάνουν αιμοκαθάρσεις παθαίνοντας σοβαρές επιπλοκές. Οι ασθενείς κάνουν το γύρο του θανάτου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν αξονικό τομογράφο, ειδικό γιατρό για διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Κατόπιν όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας ήρθε η ώρα που πρέπει να δράσουμε με πιο εντατικό τρόπο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας που βλέπουμε να διακυβεύεται η υγεία τους.

Βασικός μου ρόλος είναι να σας ενημερώσω, να σας παροτρύνω να σας εμφύτευση την ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης ώστε να στραφείτε σε άλλους δρόμους υγειονομικής περίθαλψης και να σας δημιουργήσω ασφαλιστική συνείδηση ώστε να βγείτε από τον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό.

Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Αναλφαβητισμός είναι μία χρόνια παθογένεια που αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό του ενήλικα Ελληνικού πληθυσμού και βάζει την ασφάλεια και τη μέριμνα, σε δεύτερη, τρίτη ή ακόμα και τελευταία θέση στις προτεραιότητές του.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και η ασφάλεια να είναι πρώτη προτεραιότητα για τον Έλληνα.

Οι εταιρείες με τα σύγχρονα και ευέλικτα προϊόντα ασφάλισης καθώς και εμείς οι ασφαλιστές που χωρίς να υπολογίζουμε ωράρια, δυσκολίες, αυξημένη υπερφορολόγηση, καιρικές συνθήκες, ψυχολογία, κρίση, απόρριψη, βάζουμε τα δυνατά μας και είμαστε παρόντες δίπλα στον πελάτη, δίπλα στη χαρά του όταν φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, όταν χτίζει το καινούργιο του σπίτι όταν αγοράζει το δικό του αυτοκίνητο όταν πέφτει κάτω, όταν σηκώνετε είμαστε πλάι του και του δίνουμε το χέρι.

Με τη δουλειά μου καθημερινά βοηθώ τους ανθρώπους που με δέχονται στα ραντεβού να αλλάξουν νοοτροπία και να μεριμνούν για το αύριο ώστε να βάλουν πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας τους, του εισοδήματός τους, της σύνταξή τους και κατά επέκταση των συνολικών περιουσιακών τους στοιχείων.

Σκοπός των πρωτοποριακών προγραμμάτων νοσοκομειακής περίθαλψης είναι να σου παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη διασφαλίζοντας σου υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε συμβεβλημένα νοσοκομεία σε προσιτό κόστος.

Σου παρέχει κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο με αμεσότητα και πληρότητα κάνοντας χρήση των υψηλών υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν τα συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος σου επιτρέπουν να:

 • Συνθέσεις τη δική σου ασφαλιστική κάλυψη με βάση τα δικά σου χαρακτηριστικά
 • Διασφαλίσεις το πλήρες φάσμα προστασίας της υγείας σου και των μελών της οικογένειάς σου (διαδικασίες πρόληψης α’βάθμιας και β’βάθμιας περίθαλψης)
 • Έχεις διασφαλισμένη κάλυψη στα επείγοντα περιστατικά
 • Μπορείς να εκμεταλλευτείς το συνδυασμό του κοινωνικού σου φορέα ασφάλισης με συγκροτημένες διαδικασίες
 • Έχεις πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλευτικό ίδρυμα με άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό
 • Έχεις πρόσβαση στις νέες ιατρικές τεχνολογίες και των σύγχρονων μεθόδων αντιμετώπισης ενός προβλήματος υγείας
 • Έχεις ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη ακόμη και για περιπτώσεις όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα υγείας
 • Έχεις δομημένες διαδικασίες προληπτικής ιατρικής χωρίς κόστος
 • Το ακολουθήσεις με ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος σε σχέση με τις παροχές του ‘VALUE FOR MONEY’
 • Μπορείς να επιλέξεις εσύ το γιατρό που θα εμπιστευτείς να σε χειρουργήσει χωρίς να σε απασχολεί η αμοιβή του.
 • Καλύψεις έξοδα νοσηλείας λόγω ατυχήματος-ασθένειας
 • Έχεις ανώτατο όριο παγκοσμίως από 150.000 Ευρώ – 1.500.000 Ευρώ ανάλογα την εταιρεία
Περιγραφή Παροχής Νοσοκομειακής Περίθαλψης

Σε περίπτωση που λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, έχεις ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο, η εταιρεία αποζημιώνει τα αναγνωρισμένα έξοδα που αφορούν τη συγκεκριμένη νοσηλεία αφού πρώτα αφαιρέσει τυχόν συμμετοχή ή απαλλαγή που αναγράφεται στον Πίνακα Παροχών.
Το ανώτατο όριο ευθύνης της Ασφαλιστικής Εταιρείας για τη νοσοκομειακή περίθαλψη αναγράφεται στον πίνακα παροχών και κυμαίνεται από 15.000 ευρώ, 30.000 Ευρώ, 50.000 Ευρώ, 100.000 ευρώ, 150.000 ευρώ, 200.000 ευρώ, 350.000 ευρώ, 750.000 ευρώ, 1.000.000 ευρώ μέχρι και απεριόριστα
Τα ανώτατα όρια ευθύνης είναι κατ’έτος και κατ’άτομο. Υπάρχουν και τα σύγχρονα οικογενειακά Family νοσοκομειακά προγράμματα όπου το κεφάλαιο είναι ενιαίο και κάτ’ετος για όλα τα μέλη της οικογένειας.Σε αυτή την περίπτωση το ασφάλιστρο μειώνεται δραστικά και το συμβόλαιο είναι αρκετά προσιτό και παράλληλα λειτουργικό.
Τα σύγχρονα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης είναι ετησίως ανανεούμενα, δηλαδή ανανεώνονται κάθε χρόνο και η ασφαλιστική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους, να αναπροσαρμόσει παροχές ακόμα και να αντικαταστήσει την παροχή (για το σύνολο των ασφαλισμένων – όχι μεμονωμένα) με ένα άλλο πρόγραμμα παρεμφερές, αναγνωρίζονταςόμως την ασφαλισιμότητα και την κατάσταση της υγείας των ασφαλισμένων δίνοντας τους γραπτώς όρους συνέχειας.

Η εταιρεία κατά τη νοσηλεία καλύπτει:
 • Δωμάτιο και Τροφή. Το ανώτατο όριο ευθύνης της εταιρείας για δωμάτιο – τροφή δεν μπορεί να υπερβεί τη θέση νοσηλείας που έχεις επιλέξει και αναγράφεται στον πίνακα παροχών. Εάν νοσηλευτείς σε ανώτερη θέση από αυτή που έχεις επιλέξει τότε θα συμμετέχεις με ποσοστό στις δαπάνες νοσηλείας κατά: 15% – 20% από Γ θέση σε Β θέση, 30% – 40% από Γ θέση σε Α θέση και 15% – 20% από τη Β θέση σε Α θέση.
 • Έξοδα μονάδας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ και μονάδα αυξημένης φροντίδας ΜΑΦ. Το κόστος της ΜΕΘ και ΜΑΦ θεωρείται νοσοκομειακό έξοδο και δεν υπόκειται, συνήθως, σε περιορισμούς εκτός από κάποιες εταιρείες που περιορίζονται στο ποσό κάλυψης ανά διανυκτέρευση και δίνουν κάλυψη ΜΕΘ & ΜΑΦ μέχρι 30 ημέρες.
 • Αμοιβές γιατρών, αμοιβές χειρουργού – αναισθησιολόγου βάσει του πίνακα Αμοιβών χειρουργών-αναισθησιολόγων και ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης όπως αυτή καθορίζεται από το πίνακα κατάταξης των χειρουργικών επεμβάσεων.
 • Έξοδα χειρουργικών επεμβάσεων
 • Έξοδα συνοδού όταν πρόκειται για νοσηλεία ανήλικου ασφαλισμένου ή εξαρτώμενου μέλους
 • Φάρμακα, μικροβιολογικές εξετάσεις, αναλύσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες
 • Μεταφορά με νοσοκομειακό αυτοκίνητο προς και από το νοσοκομείο εφόσον κριθεί αναγκαίο να νοσηλευτείς
 • Μεταγγίσεις αίματος και πλάσμα αίματος, απλούς ή γύψινους επιδέσμους, νάρθηκες
 • Έξοδα χημειοθεραπειών, ακτινοβολιών, φυσικοθεραπειών
 • Έξοδα αγοράς και τοποθέτησης τεχνητού προσθετικού χεριού, ποδιού και απλού τεχνητού ματιού, μοσχεύματος αρτηριών, βαλβίδα καρδιάς, βηματοδότη, απινιδωτή, υλικών οστεοσύνθεσης και ειδικών υλικών όταν είναι ιατρικά επιβεβλημένα και όταν η τοποθέτηση αυτών είναι απαραίτητη λόγω ατυχήματος ή ασθένειας που συνέβη μετά την έναρξη του συμβολαίου ή την επαναφορά του σε ισχύ
 • Ιδιωτική αποκλειστική νοσοκόμα πλήρους απασχόλησης με ανώτατο όριο 30 ημέρες για κάθε νοσηλεία και μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του θεράποντα γιατρού λόγω της φύσης της νοσηλείας
 • Κάλυψη εξόδων για δεύτερη γνώμη

Σε περίπτωση που προσβληθείς από μία σοβαρή ασθένεια όπως:  καρδιακή προσβολή, χειρουργική επέμβαση Bypass, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο, νεφρική ανεπάρκεια, μεταμόσχευση κύριων οργάνων, παραπληγία, τετραπληγία, κώφωση, τύφλωση, κίρρωση ήπατος, νόσος Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας και η νοσηλεία καλύπτεται από την παροχή, η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να πάρει και δεύτερη ιατρική γνώμη από εξειδικευμένο γιατρό του εσωτερικού ή του εξωτερικού αποκλειστικά με τη χρήση τεχνικών μέσων και μεθόδων επικοινωνίας που δεν απαιτούν την κλινική εξέταση του ασθενή και καλύπτει τη σχετική δαπάνη

Προ και μετά νοσοκομειακές δαπάνες.

Η εταιρεία καλύπτει τις αναγνωρισμένες δαπάνες με συνταγή γιατρού, που πραγματοποίησες 30 ημέρες πριν από μία νοσηλεία και 60 ημέρες μετά τη νοσηλεία. Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι αμοιβές γιατρών, τα φάρμακα, οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι φυσικοθεραπείες είτε απεριόριστα είτε ενός συγκεκριμένου ορίου ανάλογα την επιλογή της Ασφαλιστικής εταιρείας.

Κάλυψη εξόδων για Νοσηλεία κατ’ οίκον

Σε περίπτωση που µετά από νοσηλεία σε Νοσοκομείο για ασθένεια ή ατύχημα, που καλύπτονται από την Παροχή, έχεις ανάγκη κατ’οίκον νοσηλείας ιατρικά επιβεβλημένης και βεβαιούμενης με γραπτή ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος γιατρού, η Εταιρία σου καλύπτει τα έξοδα της κατ’οίκον νοσηλείας έως το ανώτατο χρονικό όριο και ανώτατο ποσό ανά περιστατικό (ασθένεια ή ατύχημα)που αναγράφονται στο Πίνακα Παροχών.

Κάλυψη εξόδων αποκατάστασης και αποθεραπείας

Σε περίπτωση που μετά από νοσηλεία σε Νοσοκομείο για ασθένεια ή ατύχημα, έχεις ανάγκη παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης, ιατρικά επιβεβλημένης και βεβαιούμενης με γραπτή ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος γιατρού, η Εταιρεία καλύπτει έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης έως το ανώτατο χρονικό όριο και ανώτατο ποσό ανά περιστατικό (ασθένεια ή ατύχημα.
Οι υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης παρέχονται σε συνεργαζόμενα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Κάλυψη Εξόδων Αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή

Σε περίπτωση που υποβληθείς λόγω νεοπλασίας σε μαστεκτομή, ολική ή μερική, η εταιρεία σου καλύπτει τα έξοδα για τη χειρουργική αποκατάσταση μαστών, ολική ή μερική, έως το ανώτατο όριο.

Κάλυψη έκτακτων/επειγόντων περιστατικών
 • Λήψη έκτακτων/επειγόντων περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία
 • Σε περίπτωση που λόγω ασθένειας ή ατυχήματος έχεις ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου, λόγω έκτακτου ή επείγοντος περιστατικού, ενημερώνεις την εταιρία μέσω του call center ή εμένα και η εταιρεία καταβάλλει απολογιστικά τα αναγνωριζόμενα έξοδα που αφορούν στη συγκεκριμένη περίπτωση μετά την αφαίρεση του ποσού τυχόν συμμετοχή σου και μέχρι το ανώτατο όριο της παροχής που αναγράφονται στον πίνακα παροχών και ισχύουν ανά ασφαλιστικό έτος
 • Κάλυψη έκτακτων/επειγόντων περιστατικών στα ειδικά για έκτακτα/επείγοντα περιστατικά Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία
 • Σε περίπτωση που λόγω Ασθένειας ή Ατυχήματος για την αντιμετώπιση έκτακτου/ επείγοντος περιστατικού επιλέξεις ένα από τα ειδικά συνεργαζόμενα νοσοκομεία ενημερώνεις την εταιρεία μέσω του call center ή εμένα και η εταιρεία καλύπτει απευθείας ποσοστό 100% το αναγνωριζόμενων εξόδων του έκτακτου/ επείγοντος περιστατικού και μέχρι το ανώτατο όριο που αναγράφεται στον πίνακα παροχών. Σε περίπτωση που το σύνολο των εξόδων του έκτακτου/επείγοντος περιστατικού υπερβαίνει το ανώτατο όριο που αναγράφεται στο Πίνακα Παροχών, η εταιρεία για το υπερβάλλον καταβάλει απολογιστικά τα αναγνωριζόμενα από τα υποβληθέντα έξοδα μετά την αφαίρεση του ποσού τυχόν συμμετοχής σου που αναγράφεται στο Πίνακα Παροχών.
Έξοδα Νοσηλείας χωρίς διανυκτέρευση σε Νοσοκομειο (One Day Clinic)

Η εταιρεία καλύπτει ποσοστό 100% των αναγνωρισμένων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκτός ΗΠΑ και Καναδά όπου το ποσοστό κάλυψης είναι 90%, και αφορούν σε δαπάνες για χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται σε νοσοκομείο χωρίς διανυκτέρευση μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, την αφαίρεση τυχόν συμμετοχής που έχεις επιλέξει και αναγράφεται στον πίνακα παροχών και με την προϋπόθεση ότι θα ενημερώσεις το call center της εταιρείας ή εμένα πριν από τη διενέργεια της χειρουργικής επέμβασης
Οι ιατρικές αμοιβές για χειρουργικές επεμβάσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ανώτατα όρια που αναγράφονται στον Πίνακα Παροχών Χειρουργού και Αναισθησιολόγου.

Μητρότητα

Σε περίπτωση νοσηλείας σου λόγω φυσιολογικού τοκετού ή καισαρικής τομής η εταιρεία σου καταβάλλει Επίδομα τοκετού με την προϋπόθεση ότι η παροχή έχει παραμείνει σε συνεχή ισχύ για 24 μήνες συνεχόμενα από την έναρξη ισχύος της ή την επαναφορά της σε ισχύ ή την τροποποίησή της. Το ύψος του επιδόματος τοκετού διαμορφώνεται ανάλογα με τα ασφαλιστικά έτη ισχύος του ασφαλιστηρίου σου, μετά την πάροδο των δύο πρώτων ασφαλιστικών ετών, αναγράφεται δε στον Πίνακα Παροχών.
Μετά τη συμπλήρωση των δύο πρώτων ασφαλιστικών ετών η εταιρεία, σου καλύπτει την αναγνωρισμένη δαπάνη νοσηλείας λόγω επιπλοκής εγκυμοσύνης σύμφωνα με τα όρια της παροχής όπως αναγράφονται στον πίνακα παροχών
Η εταιρεία καλύπτει το νεογέννητο τέκνο σου, ένα μήνα μετά τον τοκετό και με χρονικό διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία ένταξής του στην ασφαλιστική κάλυψη με την προϋπόθεση ότι το ασφαλιστήριο σου παραμένει σε ισχύ. Η ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται με τα ίδια όρια και καλύψεις που έχει η μητέρα σύμφωνα με τον Πίνακα Παροχών
Απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή της κάλυψης του νεογέννητου είναι η εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του από την εταιρεία πριν από την ένταξή του στην Ασφαλιστική του κάλυψη. Μετά την πάροδο του ενός έτους της παρεχόμενης ασφάλισης η μητέρα δηλώνει στην εταιρεία εάν επιθυμεί την ένταξη του νεογέννητου στην ασφαλιστική κάλυψη της παροχής, ως εξαρτώμενο μέλος. Το νεογέννητο εντάσσεται στην ασφαλιστική κάλυψη της παροχής μετά την καταβολή του αναλογούντος ασφαλίστρου από τη μητέρα και έως τη λήξη του τρέχοντος ασφαλιστικού έτος του ασφαλιστηρίου της.

Επίδομα καλής χρήσης

Σε περίπτωση που αποζημιωθείς πρώτα από άλλο ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, η εταιρεία, εφόσον τα νοσήλια καλύπτονται από την παροχή, θα υπολογίσει ως επίδομα καλής χρήσης ποσοστό 50% επί της καταβληθείσας από τον άλλο ασφαλιστικό φορέα αποζημίωσης μετά την αφαίρεση της συμμετοχής σου και μέχρι τα ανώτατα όρια, ποσού συμμετοχής και επιδόματος που αναγράφονται στον Πίνακα Παροχών.

Πρόληψη Υγείας (Check-up)

Ετήσιος προληπτικός έλεγχος.

Η εταιρεία σου παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας ενός ετήσιου προληπτικού ελέγχου μετά την πάροδο έξι μηνών από την έναρξη ισχύος της παροχής ή την επαναφορά της σε ισχύ. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος για ενήλικες γυναίκες ασφαλισμένες περιλαμβάνει αποκλειστικά τις εξής εξετάσεις:

 • Γενική Αίματος
 • HDL
 • Τ.Κ.Ε
 • LDL
 • Γενική Ούρων
 • SGOT
 • Σάκχαρο
 • SGPT
 • Κρεατινίνη Ορού
 • γ GT
 • Ουρία
 • ΗΚΓ
 • Ουρικό Οξύ
 • Υπέρηχος Μαστών (για ασφαλισμένες έως 40 ετών)
 • Ολικά Λευκώματα
 • Μαστογραφία (για ασφαλισμένες άνω των 40 ετών)
 • Αλκαλική Φωσφατάση
 • Test PAP
 • Χοληστερίνη
 • Ακτινογραφία Θώρακος
 • Τριγλυκερίδια
 • Καρδιολογική Εξέταση

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος για ενήλικες άνδρες περιλαμβάνει αποκλειστικά τις εξής εξετάσεις:

 • Γενική Αίματος
 • HDL
 • Τ.Κ.Ε
 • LDL
 • Γενική Ούρων
 • SGOT
 • Σάκχαρο
 • SGPT
 • Κρεατινίνη Ορού
 • γ GT
 • Ουρία
 • ΗΚΓ
 • Ουρικό Οξύ
 • Υπέρηχος Προστάτη
 • Ολικά Λευκώματα
 • Ακτινογραφία Θώρακος
 • Αλκαλική Φωσφατάση
 • Καρδιολογική Εξέταση
 • Χοληστερίνη
 • Τριγλυκερίδια

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος για ανήλικο περιλαμβάνει αποκλειστικά τις παρακάτω εξετάσεις:

 • Γενική Αίματος
 • Γενική Ούρων
 • Χοληστερίνη Αίματος
 • Σίδηρος αίματος
 • Σάκχαρο
 • Κρεατινίνη Ορού
 • Ουρία
 • SGOT
 • SGPT
 • γ-GT
 • Παιδιατρική Εξέταση

Για να πραγματοποιήσεις τους παραπάνω ετήσιους προληπτικούς ελέγχους θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το Call Center της εταιρείας ή με εμένα, για να συντονίσουμε τη διενέργεια τους με συνεργαζόμενα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα ή νοσοκομεία

Ειδικοί Προληπτικοί Έλεγχοι

Η εταιρεία παρέχει στον ενήλικα την δυνατότητα διενέργειας δύο επιπλέον ειδικών προληπτικών ελέγχων μετά την πάροδο (12) μηνών από την έναρξη ισχύος της Παροχής ή την επαναφορά της σε ισχύ.

Οι ειδικοί έλεγχοι αυτοί περιλαμβάνουν αποκλειστικά τις εξής εξετάσεις:

 • ΕΙΔΙΚΟ CHECK UP 1 – Γαστροσκόπηση
 • ΕΙΔΙΚΟ CHECK UP 2 – Κολονοσκόπηση

Για να πραγματοποιήσεις τα δύο παραπάνω ειδικά check-up, υποχρεούσαι να επικοινωνήσεις με το Call Center ή με εμένα ώστε να συντονίσουμε τη διενέργεια των προληπτικών ελέγχων μόνο σε ειδικά για Προληπτικό Έλεγχο (Check-up) συνεργαζόμενα νοσοκομεία Τα δύο ειδικά check-up μπορείς να τα επαναλάβεις μια φορά ανά πενταετία

Κάλυψη εξόδων ψυχολογικής υποστήριξης

Σε περίπτωση που νοσηλευτείς σε Νοσοκομείο λόγω ασθένειας ή ατυχήματος καλυπτόμενης από την Παροχή, η Εταιρεία σου καλύπτει τα έξοδα που θα πραγματοποιήσεις για ψυχολογική υποστήριξη, κατά την διάρκεια την νοσηλείας σου καθώς και για διάστημα 30 ημερών μετά την έξοδό σου από το Νοσοκομείο. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση της κάλυψης είναι:

 • Το ασφαλιστήριο να έχει ανανεωθεί για δύο συνεχή ασφαλιστικά έτη από την πρώτη ημερομηνία έκδοσής του ή την επαναφορά του σε ισχύ ή την τροποποίησή του.
 • Να έχεις νοσηλευτεί για τουλάχιστον 3 διανυκτερεύσεις και
 • Η παροχή της ψυχολογικής υποστήριξης να είναι επιβεβλημένη με γραπτή ιατρική βεβαίωση του θεράποντος γιατρού

Ο ανώτατος αριθμός των συνεδριών και το ανώτατο όριο κόστους αυτών ανά περιστατικό και ανά ασφαλιστικό έτος αναγράφονται στο Πίνακα Παροχών.

Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά

Η εταιρεία σε περίπτωση Ατυχήματος ή Ασθένειας, σου καλύπτει τα έξοδα για επείγουσα υγειονομική μεταφορά σου για Νοσηλεία μέχρι το ανώτατο όριο που αναγράφεται στον Πίνακα Παροχών

Καλύπτονται τα ακόλουθα έξοδα:

 • Επείγουσας μεταφοράς σου για Νοσηλεία από ατύχημα ή ασθένεια στην Ελλάδα και από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα
 • Μεταφοράς ενός ατόμου ως συνοδός σου και του θεράποντα γιατρού

Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματός σου σε κράτος μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης καλύπτονται επιπλέον τα ακόλουθα έξοδα:

 • Μεταφορά ενός συγγενή σου και ενός γιατρού στο τόπο του περιστατικού. Ο γιατρός για ανώτατο χρονικό διάστημα 3 ημερών παρακολουθεί την υγεία σου, συμμετέχει στα ιατρικά συμβούλια, ενημερώνει τους συγγενείς σου και επιβλέπει τη μεταφορά σου στην Ελλάδα
 • Επαναπατρισμός των τυχόν ανηλίκων τέκνων σου

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη των εξόδων της επείγουσας μεταφοράς είναι η έκτακτη και σοβαρή ανάγκη για επείγουσα ιατρική βοήθεια λόγω άμεσου κινδύνου της ζωής σου και η επικοινωνία με το call center της εταιρείας. Η εταιρεία καλύπτει όλα τα αναγκαία έξοδα για τη μεταφορά σου στο πλησιέστερο στον τόπο μεταφοράς νοσοκομείο όπου μπορεί να σου παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Τα χρησιμοποιούμενα μέσα μεταφοράς σου είναι ασθενοφόρα οχήματα αεροπλάνα και ελικόπτερα. Η επιλογή του μέσου μεταφοράς γίνεται με γνώμονα την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά σου σε κατάλληλη για την περίθαλψη σου νοσηλευτική μονάδα στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει τη διακοπή της κάλυψης επείγουσας Υγειονομικής Μεταφοράς η διακοπή αυτή θα ισχύσει για το σύνολο των ασφαλισμένων της παροχής και η εταιρεία θα σε ενημερώσει.

Νομική στήριξη Ασφαλισμένου

Η εταιρεία καλύπτει τις δαπάνες σου για τη διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης σου κατά γιατρών ή Νοσοκομείου και μέχρι το ανώτατο όριο που αναγράφεται στον πίνακα παροχών για:

 • Παραλείψεις κατά τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης
 • Λανθασμένη ιατρική διάγνωση γνωμάτευση
 • Λανθασμένη υπόδειξη φαρμακευτικής αγωγής και λοιπές περιπτώσεις που συνεπάγονται την αστική ευθύνη του Νοσοκομείου, των γιατρών και το νοσηλευτικού προσωπικού εναντίον σου
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της Νομικής στήριξης είναι να έχεις αποζημιωθεί λόγω επέλευσης του συγκεκριμένου ασφαλισμένου κινδύνου

Οι δαπάνες Νομικής στήριξης περιλαμβάνουν:

 • Αμοιβές δικηγόρου της επιλογής σου
 • Δικαστικά έξοδα και τέλη για τη διεξαγωγή της δίκης
 • Νόμιμες αποζημιώσεις μαρτύρων και πραγματογνωμόνων που κλητεύονται από το δικαστήριο
 • Έξοδα πολιτικής αγωγής
 • Δικαστικές δαπάνες αντιδίκου εφόσον επιδικάζονται σε βάρος σου
 • Έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων
Κάλυψη Εξόδων Νοσηλείας στο Εξωτερικό

Η εταιρεία καλύπτει ποσοστό 100% των εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό, εκτός ΗΠΑ και Καναδά όπου το ποσοστό κάλυψης είναι 90%, μετά την αφαίρεση τυχόν συμμετοχών που έχεις επιλέξει και αναγράφονται στον πίνακα παροχών με την επιφύλαξη τυχόν διαδοχικής νοσηλείας και μετά την υποβολή όλων των νόμιμων παραστατικών.
Η εταιρεία παρέχει επίσης τη δυνατότητα οργάνωσης και υποστήριξης νοσηλείας στο εξωτερικό και ειδικότερα: διαπραγμάτευση τιμών σε νοσοκομεία του εξωτερικού, οργάνωση προετοιμασίας ταξιδιού όπως μεταφορές, ξενοδοχεία, διερμηνέας, ενημέρωση για συναντήσεις με ιατρικό προσωπικό, παρακολούθηση πορείας νοσηλείας και υποβολή εγγράφων για έγκριση παράτασης νοσηλείας, μεταφορά με ειδικό ιατρικό μέσω, έλεγχο και συμφωνία χρεώσεων, συγκέντρωση και θεώρηση από την αρμόδια προξενική αρχή των εγγράφων ιατρικού ιστορικού.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της κάλυψης είναι να επικοινωνήσεις και να γνωστοποιήσεις στην εταιρεία, τη νοσηλεία σου πριν από την είσοδό σου στο νοσοκομείο.

Χημειοθεραπείες, Ακτινοβολίες, Ραδιοθεραπείες

Μετά από νοσηλεία, με ή χωρίς διανυκτέρευση, από ασθένεια σε νοσοκομείο, η εταιρεία καλύπτει τις δαπάνες για χημειοθεραπεία, θεραπεία με ακτινοβολίες, ραδιοθεραπεία που θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 48 μηνών από την ημερομηνία της πρώτης εξόδου σου από το νοσοκομείο, για το συγκεκριμένο περιστατικό ασθένειας και με την προϋπόθεση συνεχούς ανανέωσης του ασφαλιστηρίου. Η εταιρεία σε αποζημιώνει μετά την αφαίρεση τυχόν συμμετοχής που έχεις επιλέξει και τυχόν ποσοστού συμμετοχής σου ανάλογα με τη χώρα στην οποία νοσηλεύτηκες και μέχρι το ανώτατο όριο όπως αυτό αναγράφεται στον πίνακα παροχών.
Εάν επιλέξεις για τη διενέργεια χημειοθεραπείας, ακτινοβολιών, ραδιοθεραπείας, δημόσιο νοσοκομείο, η εταιρεία σου καλύπτει τις δαπάνες, μετά την αφαίρεση ποσοστού 50% του ποσού τυχόν συμμετοχής που έχεις επιλέξει και μέχρι το ανώτατο όριο που αναγράφεται στον πίνακα παροχών.

Επιδόματα Νοσηλείας και Χειρουργικής Επέμβασης

Σε περίπτωση νοσηλείας σε νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, εάν δεν υποβάλλεις α) έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης και β) προ και μετά νοσοκομειακές δαπάνες και με την προϋπόθεση ότι η ασφαλιστική περίπτωση καλύπτεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παροχής, η εταιρεία καταβάλει αποκλειστικά τα παρακάτω επιδόματα, το ύψος των οποίων αναγράφεται στον πίνακα παροχών και με την επιφύλαξη τυχόν διαδοχικής νοσηλείας

 • Ημερήσιο επίδομα για κάθε διανυκτέρευση σου, σε νοσοκομείο με ανώτατο χρονικό όριο καταβολής 30 ημέρες για κάθε νοσηλεία
 • Ημερήσιο επίδομα για κάθε διανυκτέρευση στη μονάδα εντατικής θεραπείας με ανώτατο χρονικό όριο καταβολής 30 ημέρες για κάθε νοσηλεία
 • Επίδομα χειρουργικής επέμβασης μετά τη διενέργεια τη,ς το οποίο καθορίζεται ανάλογα με το χαρακτηρισμό της σε: πολύ μικρή. μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά, εξαιρετικά βαριά και ειδική επέμβαση σύμφωνα με τον πίνακα βαρύτητας χειρουργικών επεμβάσεων

Για την καταβολή του επιδόματος χειρουργικής επέμβασης υποβάλλεις στην εταιρεία όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, ιατρικό ιστορικό, αντίγραφα παραστατικών δαπανών νοσηλείας και δικαιολογητικά του νοσοκομείου για το είδος και την αιτία διενέργειας της χειρουργικής επέμβασης. Σε περίπτωση διενέργειας περισσοτέρων από μία χειρουργικών επεμβάσεων κατά τη διάρκεια μιας νοσηλείας καταβάλλεται μόνο το επίδομα που προβλέπεται για τη βαρύτερη από τις διενεργηθείσες, χειρουργική επέμβαση σύμφωνα με τον πίνακα βαρύτητας χειρουργικών επεμβάσεων.

Συγγενείς Παθήσεις

Η Παροχή καλύπτει δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης για συγγενείς παθήσεις που είναι άγνωστες στο Συμβαλλόμενο ή και Ασφαλισμένο κατά τη σύναψη της ασφάλισης, μετά την πάροδο συνεχούς ισχύος δύο ασφαλιστικών ετών από την ημερομηνία πρώτης έναρξης ισχύος της παροχής και με την προϋπόθεση ότι δεν εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών από την ημερομηνία πρώτης έναρξης ισχύος της παροχής. Σε περίπτωση ασφαλισμένων τέκνων είτε ως κυρίως ασφαλισμένων είτε ως εξαρτώμενων μελών, καλύπτονται δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης για συγγενείς παθήσεις μετά την πάροδο συνεχούς ισχύος δύο ασφαλιστικών ετών από την ημερομηνία πρώτης έναρξης ισχύος της Παροχής, με την προϋπόθεση ότι δεν εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών από την ημερομηνία πρώτης έναρξης ισχύος της Παροχής και εφόσον έχει συμπληρωθεί το πέμπτο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου τέκνου. Η παροχή καλύπτει δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης για καρδιολογικές συγγενείς παθήσεις που είναι άγνωστες στο συμβαλλόμενο ή καιασφαλισμένο κατά την σύναψη της ασφάλισης, μετά την πάροδο συνεχούς ισχύος δέκα ετών από την ημερομηνία πρώτης έναρξης ισχύος της Παροχής.